ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ

ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ОТ БЪЛГАРИЯ
+359 896 88 99 07

ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ОТ ЧУЖБИНА
Viber / WhatsApp: +359896889907
Skype: airticketbg

ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00
ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

  
VIP Москва 06.07.2020г.
« »

9 дни / 8 Нощувки

Дати на отпътуване:
06.07.2020г.,Цена от: 
2250 BGN 
1-ви ден 06.07.2020г. София – Москва
Тръгване от София в 12:30ч. с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35ч., трансфер и настаняване в хотел “Комплекс Измайлово“. Нощувка.
В непосредствена близост до хотел Измайлово се намира туристически комплекс “Кремъл в Измайлово”, който се слави с необичаен архитектурен стил в изконо руски традиции.

2-ри ден 07.07.2020г. Москва
След закуска, панорамна обиколка на руската столица - Московския университет; Държавната Дума, Театралния площад, Новодевическия манастир, съвременния район - Москва Сити. Посещение на „Христос Спасител” – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Храмът на Христос Спасител е построен в знак на благодарност към Бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко по време на войната срещу Наполеон през 1812г. Фотостоп на панорамната площадката на „Воробьевые горы”, откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Посещение на Киностудио Мосфилм — Московския Холивуд. „Мосфилм“ е най-голямата руска кинокомпания и сред най-големите кинокомпании в света. За рожден ден на Мосфилм се смята 30 януари 1924 година. За 90 години от дейността на „Мосфилм“ са заснети над 2500 филма, много от които влизат в златния фонд на световното киноизкуство и получават международни награди на кинофестивали. В различни години тук са работили много прочути режисьори като Александър Довженко, Сергей Айзенщайн, Михаил Ром, Сергей Бондарчук, Андрей Тарковски и много други. Продължаваме с автобусната обзорна програма: Поклоная гора, Триумфалната арка, Кутузовски проспект, Пушкински площад, Мост на Багратион, Новия Арбат и др. Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. С 62-те си зали и 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата колекция на руско изкуство в света. Връщане в хотела, нощувка.
Екскурзия по желание: Най-красивите метростанции в Москва, понякога наричани "Подземни дворци".

3-ти ден 08.07.2020г. Москва
След закуска, заминаване в центъра на столицата за екскурзия по Червения площад: Мавзолеят на Ленин, ГУМ, Казанската църква, Сградата на Историческия музей, Паметника на Жуков. Посещение на църквата „Василий Блажени” - с кръглите, оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките. Построена е по времето на Иван Грозни през 1550г., след победа над татарите и превземането на Казанското ханство, владяно от бившата Златна орда на монголите. Днес църквата е едно от архитектурните чудеса на света. Разходка в новият парк «Зарядие». Летящият мост в парка «Зарядие». Това е наблюдателна площадка над реката. Уникалното съоръжение с обща дължина - 244,4 метра представлява 70-метрова конзола без нито една опора и поддържащи конструкции, простираща се над крайбрежната алея и Москва река на височина 15 метра. Строителството на този мост струва 860 млн. рубли. Оттам се открива панорамна гледка към Кремъл, реката и парка. Посещение на «Палатите на боляри Романови», това е единственият музей в Русия, който запознава посетителите с всички страни на патриархалния живот на московските боляри от XVI-XVIIв. Тук ще видите пресъздадени интериори на жилищни и стопански помещения, мебели от това време, обзавеждане на къщи, облекло и прибори, керамични печки, сандъци, стари книги, тъкани и др. Свободно време за обяд. След обяд в 14:30 Филм 5D «Полет над Москва» - уникална екскурзия по столицата, възможност да погледнем на огромния мегаполис от височината на птичи полет. 4416км е общата дължина на всички московски улици и магистрали. Това е повече от разстоянието Москва - Иркутск. За това пътешествие ще трябва повече от един месец! Филмът «Полет над Москва» ви позволява да направите уникално пътуване, да видите всички основни забележителности на града за по-малко от половин час. Екскурзия „Болшой театър” – едно уникално театрално пътешествие, което ще Ви запознае с изключителния архитектурен паметник и символ на Русия. Болшой театър е най-големият в Русия и един от най-значителните в света театри за опера и балет. За начало на театъра се смята 1776г. Построен е по проект на архитекта Джоузеф Бове. Ще се потопите в царството на операта и балета, където Чайковски за първи път представя „Лебедово езеро”, а величественият интериор с позлатени ложи, червен плюш, меки кресла, изящен таван ще ви плени.
По желание уникално шоу – фолклорна програма «Удивителна Русия» с включена вечеря с голямо разнообразие на блюда и неограничено количество алкохол. На сцената ще видим оригиналните изпълнения на най-добрите национални групи, танцьори, певци и актьори от различни региони на Русия. Голямо разнообразие на етнически костюми и народна музика ще покажат културата и автентичността на народите на Русия! Това е истинско музикално пътешествие по безкрайните простори на Русия! Връщане в хотела.

4-ти ден 09.07.2020г. Москва
Закуска. Посещение на музея на изящните изкуства „Пушкин”, един от най-богатите музеи в Москва. Музеят включва и колекции от древногръцки скулптури, както и творби на Рембранд, Рубенс и италиански майстори на Ренесанса. Една от най-интересните части на музея е колекцията картини, откраднати от нацистите по време на Холокоста, но в последствие попаднали в ръцете на съветските войници. Тук ще видите творби на Реноар, Ван Гог и др. Разходка по чаровните улички на Стария Арбат. Почивка за обяд/кафе. Посещение на телевизионната кула в Останкино - най-високата сграда в Европа 540м. Проектът е на дизайнера Николай Никитин. Името й идва от името на квартала, в който се намира – Останкино. Качване със скоростен асансьор на наблюдателната площадка на 337м височина, за да видите невероятната гледка към града от „птичи поглед”. Ще се запознаете с експозицията посветена на историята и строителството на телевизионната кула. Тя вече 50 години се счита за символ на столицата наравно с Кремъл и Болшой театър. Нейният силует е разпознаваем от всички. Останкино е сърцето на Руската телевизия. От тук се излъчват 20 телевизионни канала и 24 радио станции. Връщане в хотела.

5-ти ден 10.07.2020г. Москва
След закуска, посещение на Музея на Космонавтиката и авиацията - един от най-големите научно-технически музеи в света. Тук може да видите образци на ракетно-космическата техника, лични вещи на космонавти и конструктори, архивни документи, истински космически кораби, както и препариран двойник на кучето Лайка. Можете да се разходите в реален аналог на космическа станция. След обяд свободно време. Можете да посетите ВДНХ (самостоятелно) - Парк от съветската епоха ВДНХ (Изложение на постиженията на народното стопанство – ВДНХ от съкращението на руски). Този колосален парк от Сталиново време първоначално е построен за провеждане на селскостопанско изложение, а днес служи като съветски архитектурен музей на открито. Той преминава през големи реконструкции и впечатлява с мащаба на обектите. Във ВДНХ можете да посетите най-големия макет на Москва. Вечерта - посещение на Московския цирк (по желание, самостоятелно). Легендарният Московски цирк на Цветния булевард (Цветной Бульвар) е един от най-старите в Русия. Основан преди повече от сто години през 1880 година, той има уникална история, възпитал е ненадминати актьори, които винаги са готови да възхищават публиката със зашеметяващи номера; или цирк „Аквамарин” на танцуващите фонтани; или най-големия цирк на планетата „БОЛШОЙ МОСКОВСКИ ЦИРК” на проспект Вернадского.

6-ти ден 11.07.2020г. Москва
След закуска, екскурзия в сърцето на Русия - Московския Кремъл. Това е не само символ на държавната власт, но и величествен паметник на историята. Кремълските стени и кули са творение на италиански майстори. Периодът на строежа им започва през 1485г. и завършва през 1495г. Общата площ на комплекса е 275 000 кв.м. Ще разгледаме Александровската градина, Могилата на Незнайния войн, ще видим смяна на почетния караул пред Вечния огън. Следва посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Пушка и Цар Камбана, разглеждане на Архангелския Благовещенски събор построен през 1484 – 1489г. В неговия интериор са се съхранили стенописи от XVI–XIXв., а в иконостаса – икони от Андрей Рубльов и Теофан Грек; Успенската църква - главен храм векове наред на Руската държава. Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе. Ще научите за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни. Екскурзията на територията на Кремъл завършва с грандиозен парад на Президентския полк, който е считан за една от най-зрелищните военни церемонии, придружен от президентския оркестър. Свободно време за обяд в „Охотный ряд” – верига на най-различни ресторанти. Посещение на Оръжейната палата. Богатствата, събирани през вековете от руските царе и принцове, включват някои великолепни версии на яйцето "Фаберже" и царското облекло на Екатерина Велика и др. Трансфер до речен пристан за качване на кораб за круиз по река Москва с кораб от флотилията на „RADISSON ROYAL” - 2,5ч. (по желание). След приключване на круиза – трансфер до хотела. Яхтите на флотилия «Radisson Royal» са съвременни кораби оборудвани с най-новите технологии, които осигуряват високо ниво на комфорт за всички гости. Всички яхти са оборудвани с мощни безшумни двигатели и панорамни прозорци в салон-ресторанта. От борда на кораба ще видим уникални гледки на всички основни забележителности на столицата: Кремъл, катедралата Василий Блажени и Христос Спасител, Паметникът на Петър I, небостъргачите на Москва. Прекарайте една незабравима вечер на круиз сред нощните светлини на снежнобялата яхта, наслаждавайки се на романтиката от пътуването по Москва-река с разкошна вечеря, с исторически гледки на града и уютната атмосфера на борда! Маршрут: Пристан «Хотел «Украйна» — Белия дом — Кметството на Москва — Площад на Европа (Киевска гара) — Новодевичи монастир — МГУ М.В. Ломоносов — Стадион «Лужники» — Воробьеви планини — „Нескучный Сад” — Централен парк Горки — Кримски мост — Храм на Христос Спасител — Московски Кремъл — Собор Василий Блаженни — парк «Зарядие» — Летящя мост — Небостъргача на Котелническата крайбрежна — Пристан «Хотел «Украйна».
 • За тези, които не желаят круиз – трансфер до хотела.

7-ми ден 12.07.2020г. Москва – Коломенское – Царицино – Москва
След закуска, свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или по желание екскурзия ЦАРИЦИНО – КОЛОМЕНСКОЕ. (10:00 -17:00) Посещение на дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествена резиденция на руската императрица Екатерина II. Разходка с електромобили 30 мин – доплащане на място около 200 руб на човек. Свободно време за обяд или разходка из красивия парк с фонтани и езера. След обяд екскурзия в Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век, с включено посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994г., наред с Московския Кремъл и Червения площад. Връщане в хотела и нощувка.
21:00 – 23:00 ПО ЖЕЛАНИЕ посещение на вечерно светлинно шоу с фонтани – една феерия от цветове, светлини, музика и водни пръски! Фонтанът в Царицино е най-големия фонтан в Москва (придвижване с метро).

8-ми ден 13.07.2020г. Москва
След закуска, свободен ден за самостоятелно посещение на различни музеи, Московския аквариум, океанариум, планетариум, московски зоопарк и др. или по желание 09:00 -12:00 екскурзионна програма „Москва-сити” – разходка по мост „Багратион” – издигнат от бетон и стъкло, носещ името на руския пълководец Багратион и Деловия център – известен със своите сгради и небостъргачи с уникална архитектура, всяка от които със собствено име. Кулминацията на екскурзията завършва с изкачване със скоростен асансьор с 8 м/cек до 89 етаж на легендарната „Кула Федерация Изток”. „Кула Федерация“ е комплекс от два небостъргача в Москва и е най-високият небостъргач в Европа – с височина 374м. От наблюдателната площадка „PANORAMA 360”, Вие ще имате възможността да разгледате Москва от птичи поглед. Входната такса включва: посещение на наблюдателна площадка (неограничено време), посещение на фабрика за сладолед с дегустация (неограничено количество), проекционно шоу за историята на Москва, развлекателна програма за деца, 1 професионално фото с панорамен вид на Москва – за спомен! Можете да посетите Еко ресторант, можете да участвате в кулинарен майсторски клас с професионални готвачи! *Забележка: 09:00 – 12:00 с българки гид и самостоятелно след това.

9-ти ден 14.07.2020г. Москва – София
Ранен трансфер за летище Шереметиево и отпътуване в 08:20ч. с полет на Аерофлот за София. Кацане в София в 11:35ч.


Цената включва:
 • Самолетен билет София - Москва – София с директен полет на Аерофлот с чекиран багаж до 23кг, ръчен багаж до 10кг;
 • Летищни такси 230лв към 10.10.2019. Крайната сума за летищни такси се определя при издаване на самолетния билет. Възможно е увеличение, което се доплаща от клиентите;
 • Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
 • 8 нощувки + 7 закуски на блок маса в хотел „Комплекс Измайлово” /стандартни реновирани стаи/;
 • Панорамна обиколка на Москва с посещение на Червения площад, катедралата Василий Блажени и храма на Христос Спасител;
 • Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Успенска, Архангелска, Благовещенска църкви;
 • Посещение на Киностудия Мосфилм;
 • Разходка в новият парк «Зарядие»;
 • Филм 5D «Полет над Москва»;
 • Екскурзия „Болшой театър”;
 • Посещение на Оръжейната палата;
 • Посещение на Третяковската галерия;
 • Посещение на «Палатите на боляри Романови»;
 • Разходка по чаровните улички на Стария Арбат;
 • Посещение на музея на изящните изкуства „Пушкин“;
 • Посещение на телевизионната кула в Останкино;
 • Посещение на Музея Космонавтиката и авиацията;
 • Всички входни такси за посещаваните обекти по програмата;
 • Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;
 • Обработка на документи за руска виза;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;

Цената не включва:
 • Туристическа виза - 120лв за български граждани;
 • ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
 • Екскурзия „Най-красивите метростанции в Москва” (при мин. 10 човека) – 10€ на човек;
 • Вечеря с руска национална кухня и фолклорна програма «Удивителна Русия» 19:30 – 21:30 (при мин. 15 човека) – 55€ на човек;
 • Екскурзия до Царицино и Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов с включени трансфери, с водач/с български гид (при мин. 15 човека) – 90лв;
 • Изкачване на небостъргача в Москва-СИТИ, наблюдателната площадка „PANORAMA 360” с включен трансфер до Москва-СИТИ (09:00- 12:00), с водач/с български гид (при мин. 15 човека) - 45€;
 • Посещение на Московски цирк или театър (по желание, самостоятелно). Информация при запитване.
 • Круиз по река Москва с кораб от флотилията на „RADISSON ROYAL” (Главна палуба/Основна зала) 2,5ч. (19:00 – 21:30) с включени трансфери, с водач/без гид (при мин. 15 човека):
1 варинат /без вечеря/ - възрастен - 35€; Дете - 30€
2 вариант /с включена вечеря при група мин. 10 човека/ - възрастен 150€
деца до 5г. - безплатно, ако детето не заема отделно пасажерско място.
 • Допълнителни мероприятия се заявяват в България, но се заплащат на място в Русия!
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80г. - 25лв.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – сключва се по желание;
 • Разходи за лични нужди.

Забележка:
 • Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20/15 туристи. Основната цена е формирана при група от мин. 20 туристи. При група от 15 до 19 туриста се доплаща - по 150лв на човек
 • В случай, че минималният брой от 15 туристи не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

Условия за записване:
 • Копие от задграничен паспорт,валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;
 • Доплащането до: 30-35 дни преди датата на тръгване;
 • Най-късно 40 дни преди дата на отпътуване предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза.

Данни за паспортен и визов режим:
 • За посещение на Русия се изисква виза, за която е необходимо 1 актуална снимка паспортен формат и попълнен визов формуляр;
 • Паспорт, валиден минимум 6 месеца от крайната датата на екскурзията;
 • За деца под 18г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
 • При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуванесе удържа неустойка в размер на внесения депозит;
 • При анулация от 44 до 31 дни преди дата на пътуване– 50% от общата стойност на пътуването;
 • При анулация от 30 и по-малко дни до началото на пътуването или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразен със спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
 • Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електронна поща със задължително уведомяване по телефона.

Допълнителна информация:
 • Смяната на хотела с подобен от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
 • Парад се извършва само при топло време, церемония на президентските полк е безплатна услуга, тя може да бъде анулирана, прехвърлена на друго място, време, дата, без предизвестие на туристите. Туристическа агенция не носи отговорност за възможни промени.
 • Курсът на рублата който е заложен в програмата на екскурзията е 1.96лв (1 €)= 70 руб,. При промяна на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператорът запазва правото да промени цената па пакета.
 • Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване, тъй като при всяка конкретна екскурзия програмата се съобразява с празничните и почивни дни, почивните дни на музеите, факултативните екскурзии, поръчани от групата и други важни подробности.
 • Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43Резервирайте сега своя евтин самолетен билет, хотел, круиз или трансфер.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант.
ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ 2011 - 2018