ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ

ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ОТ БЪЛГАРИЯ
+359 896 88 99 07

ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ОТ ЧУЖБИНА
Viber / WhatsApp: +359896889907
Skype: airticketbg

ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00
ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

  
Египет - приключения в земята на Фараоните - 24.03.2019
« »

11 дни / 10 Нощувки

Дати на отпътуване:
24.03.2019г.,Цена от: 
2895 BGN 
1-ви ден, 24.03.2019 София - Истанбул - Кайро
Среща в 07:50ч. на Терминал 2 на летище София за полет 9:50ч. до Кайро през Истанбул. Пристигане в Кайро около 20:30ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Нощувка.

2-ри ден. 25.03.2019 Кайро - Александрия
Закуска - хотел, Обяд - местен ресторант, Вечеря.
Рано сутринта отпътуване за град Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет.
Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297г.
След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbay, построен през 1477г.) на остров Фарос, където се намирал, едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар. Обяд. Следобед посещение на новата сграда на прочутата в древността Александрийска библиотека, в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002г. и веднага е обявена за „Чудото на 21в.“.
Отпътуване за Кайро. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден, 26.03.2019 Кайро - Гиза - Асуан
Закуска-хотел, Обяд-местен ресторант, Вечеря-влак
Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на световното културно и природно наследство през 1979г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, Свинкса и останки от древно селище. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес и прочутата погребална златна маска на младия Тутанкамон. Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан.

4-ти ден, 27.03.2018 Асуан
Закуска - влак, Обяд – круизен кораб, Вечеря – круизен кораб
След закуска, пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутрешен тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970г. Строителството й няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храмът Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до храма на Изида.
Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.
Настаняване на круизния кораб около 13:00 часа. Обяд на круизния кораб.
Свободно време в Асуан. Нощувка на кораба.

5-ти ден, 28.03.2019 Абу Симбел – Ком Омбо
Закуска - сух пакет, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб
Рано сутринта отпътуване за Абу Симбел - един от най-известните паметници след пирамидите и сфинкса в Гиза. Двата храма са изработени по поръчка на най-могъщия египетски фараон Рамзес II в чест на боговете Ра, Хор и Птах. Абу Симбел е част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Храмовете са преместени с 64 метра по-високо от оригиналното си място благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО по време на строенето на язовир Насър.
Връщане на круизния кораб и обяд. Около 16:00 часа – плаване с фелука – египетска платноходка. Възможност за екскурзия с лодка „Нубийско село и Ботаническа градина" (срещу допълнително заплащане).
Вечеря. Нощувка на кораба.

6-ти ден, 29.03.2019 Едфу – Есна - Луксор
Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб
14:00 часа отплаваме за Ком Омбо, наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил. Ще посетим храмът около 17:00 часа. Той е построен в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите.
Вечеря на круизния кораб. Отплаване към Едфу.
Нощувка на кораба.

7-ми ден, 30.03.2019 Луксор - Хургада
Закуска - круизен кораб, Обяд – местен ресторант, Вечеря - хотел
Ранна закуска и освобождаване на кораба. Посещение на Едфу. Храмът е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра.
Отпътуване за Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 64 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922г. гробница на Тутанкамон. Посещение на изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона.
Обяд в местен ресторант.
После се отправяме към Карнак. Това е най - големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Посещение на магазини за алабастър и папируси.
Трансфер до Хургада. Късно вечерта пристигане в красивия курорт Хургада на брега на Червено море. Настаняване в хотел 5* на база All inclusive. Вечеря. Нощувка в Хургада.

8-ми ден, 31.03.2019 - Хургада
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада

9-ти ден, 01.04.2019 - Хургада
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.

10-ти ден, 02.04.2019 - Хургада
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.

11-ти ден, 03.04.2019 Хургада - Истанбул - София
Рано сутринта в 00:30ч. трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Полет до София през Истанбул в 03:55ч. Пристигане в София Терминал 2 в 15:05ч.


Цената включва:
 • Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси
 • Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
 • Чекиран багаж 20 кг.
 • Всички трансфери описани по програмата
 • 2 нощувки със закуски в Кайро – Hotel Oasis 4* или подобен
 • 1 нощувка в спален вагон (настаняването е само в двойни купета) във влака Кайро – Асуан
 • Вечеря и закуска в нощния влак Кайро – Асуан
 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5*: Princess Sarah A или Princess Sarah II или M/S Monaco, от Асуан до Луксор
 • 4 нощувки на база всичко включено Ail Inc. в Caeser Palace Hotel & Aqua Park 5* или подобен в Хургада
 • Целодневен тур в Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, Сфинкса и музея на Кайро
 • Обяд по време на тура в Кайро
 • Целодневен тур в Александрия с трансфери от/до Кайро
 • Обяд по време на тура в Александрия
 • Тур до Абу Симбел с трансфери от/до Асуан
 • Посещение на храмовете в Ком Омбо и Едфу
 • Посещение на Луксор, Долината на Царете и Карнак
 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб
 • Обслужване от местни екскурзоводи на английски / руски език по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро
 • Водач - екскурзовод от България по време на цялото пътуване и целия престой в Египет

Цената не включва:
 • Допълнителни екскурзии
 • Лични разходи
 • Бакшиши за екскурзовода - $50
 • Входна виза за Египет –$25, заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.
 • Доплащане за единично настаняване във влака – $30
 • Допълнително изхранване или напитки
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.

Допълнителни екскурзии:
Сити тур - от Хургада
Хургада не е само слънце, море и прекрасни плажове. Тя е интересна и със своята култура, религия и начин на живот. Предлагаме ви тур в Стария град, по време на който ще посетим заедно църквата Дева Мария, голямата джамия на Хургада, рибния пазар, старото и новото пристанище. Ще имаме време и за пазар.
 • Времетраене - около 3 часа.
 • Включва трансфер и местен екскурзовод.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 6.
 • Цена на възрастен - 15 евро / 30 лева
 • Цена на дете от 5г. до 11г. – 7.50 евро/15 лева

Остров Гифтън - от Хургада
Ден за разходка с лодка в Червено море. Ще отидем до необитаемия остров Гифтън, ще поплуваме и с помощта на шнорхел, ще можем да се гмурнем под вода, за да видим прекрасният свят на най-топлото море на света.
Ще имаме обяд с включени безалкохолни напитки.
 • Времетраене - цял ден.
 • Включва трансфер, обяд с безалкохолни напитки. Не включва оборудване за плуване.
 • Цена на възрастен - 30 евро/ 59 лева
 • Цена на дете от 5г. до 11г. – 15 евро/ 30 лева

Лодка със стъклено дъно - от Хургада
Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.
 • Времетраене - около 3 часа.
 • Включва трансфер, билет за лодката.
 • Цена на възрастен - 35 евро / 69 лева
 • Цена на дете от 5г. до 11г. – 17.50 евро/ 35 лева

Сахара парк (Мега сафари) - от Хургада
Да се потопим в очарованието на пустинята - джипове, бъгита, яздене на камили и коне, бедуинско село, барбекю с включени напитки, ориенталско шоу и бели денс…
 • Времетраене - около 6 часа.
 • Включва трансфер, местен екскурзовод, барбекю с напитки.
 • Цена на възрастен - 50 евро / 98 лева
 • Цена на дете от 5г. до 11г. – 25 евро/ 49 лева

Гмуркане - от Хургада
Емоцията на сезона за всички любители на подводния свят. С пълна екипировка и личен инструктор, ще се потопим във водите на Червено море и ще се запознаем отблизо с обитателите, които крие…
 • Времетраене - половин ден.
 • Включва трансфер, пълна екипировка, личен инструктор.
 • Цена на възрастен - 50 евро
 • Цена на дете от 5г. до 11г. – 25 евро/ 49 лева

Посещение на Нубийско селище и Ботаническата градина в Асуан
С моторна лодка се отправяме, за да посетим Нубийско селище и да се запознаем с начина им на живот, като по време на плаването можем да видим и крокодили.
Посещение на Ботаническата градина в Асуан, известна с екзотичните си растения, цветя и дървета, а така също и разнообразие от птици.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 6.
 • Цена на възрастен - 40 евро / 79 лева
 • Цена на дете от 5г. до 11г. – 20 евро/ 40 лева

Забележка: Екскурзиите, които не са отбелязани с минимален брой участници се организират чрез присъединяване към сборни групи.

Забележка:
 • Минимален брой туристи: 20 човека
 • Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване.

Условия за записване и начин на плащане:
 • Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
 • Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
 • Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване
 • За деца до 18г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 • до 90 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
 • от 89 дни до 46 дни - стойността на депозита
 • от 45 до 0 дни: 100 % от договора

Вид използван транспорт:
 • Самолет
 • Влак
 • Автобус
 • Круизен кораб

Допълнителна информация:
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!
 • Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!
 • Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК!
 • По програмата всички времена са местни.
 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,70 BGN = 1 USD и 1,96 BGN = 1 EUR. При промяна на обменния валутен курс с повече от 0,05 BGN в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • Местната валута в Египет е Египетска лира. 1BGN = 10,44 EGP/ 1USD = 17,90 EGP
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!
 • Туроператорът предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - около 2.5% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офисите ни.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43Резервирайте сега своя евтин самолетен билет, хотел, круиз или трансфер.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант.
ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ 2011 - 2018